Interview met Onno Schilperoort van Ad Schilperoort IJzerwaren

Vertel eens iets over de winkel?
Onno: ”We zijn nu 35 jaar gevestigd in de Bogaard. In de Passage begonnen en na de brand in 1993 nog eens vijf maal verhuisd. Wij zijn redelijk uniek omdat wij veel artikelen nog per stuk verkopen. We hebben ook goed gereedschap, verkopen verf, verschillende HG artikelen, horramen en we hebben een eigen sleutelservice.”

Wat maakt het zo leuk om hier te werken?
“Mijn twee broers (Remco en Ivo) en ik hebben de zaak in 2000 overgenomen van onze vader Ad. Hij is destijds in Den Haag in de Kempstraat begonnen. We hebben nu zeven filialen in Rijswijk, Den Haag en Delft. De broers hebben allemaal een eigen taak. Remco doet de planning en de administratie, terwijl Ivo de inkoop voor zijn rekening neemt. Ik hou de filialen goed in de gaten, maar mijn vaste werkplek is in de Bogaard. Daar heb ik het heel erg naar mijn zin.”

Waarom is Bogaard stadscentrum jouw stadscentrum?
“Mijn vader is hier begonnen. Met een kleine zaak die, zoals gezegd, in 1993 is afgebrand. Ik ben trots dat we nog bestaan met een breed assortiment. We hebben in de Bogaard zelfs nog concurrentie gehad van soortgelijke zaken. Maar we hebben alle ‘stormen’ overleefd. De mensen weten ons hier al jaren te vinden, dus we hebben geen enkele reden om hier weg te gaan. Veel vaste klanten die ons regelmatig bezoeken.”

Wat is de mooiste of meest bijzondere ervaring in de winkel geweest?
“Het mooiste is dat mensen hier altijd vinden wat ze zoeken. Wij houden een ruime voorraad aan, hoe klein de vraag ook kan zijn. Er komen veel mensen die soms ten einde raad zijn omdat een bepaald moertje, schroefje of oud schakelaartje nergens kunnen vinden. En dan slagen ze bij ons. Ik adviseer ze dan ook om gewoon hun zoektocht hier te beginnen. Dat schaalt de klant veel tijd, haha.”

Wat hoop je dat de transformatie van winkelcentrum naar stadscentrum gaat brengen?
“De komst van de woontorens en het mooie plein gaat er weer voor zorgen dat er nog meer klanten ons weten te vinden in een mooie centrum. We krijgen hier een breed assortiment aan winkels. Dat maakt de boel levendig en zorgt voor ons misschien ook voor een stijging van de omzet.”