Interview met Hamid Mahmood van Amara Mode

Vertel eens iets over de winkel?

Hamid: ”We zijn met onze modewinkel in 2014 begonnen en we hebben ons direct gevestigd in de Bogaard. We zijn gespecialiseerd in damesmode. Het hele jaar door zijn er snel wisselende collecties variërend van glamourieus, elegant tot casual en sportief, die perfect naar eigen smaak kunnen worden  gecombineerd. Onze inkopen worden verricht in typische Europese modesteden, zoals in London, Milaan en Parijs. Hieruit ontstond er ook vraag naar onze aanbod maar dan voor kinderen. Daarom zijn we in 2018 begonnen om ook leuke collecties voor kids aan te bieden.”

Waarom is Bogaard stadscentrum jouw stadscentrum?

“Ik kwam hier twintig jaar geleden in mijn jeugd al. Ik beschouwde de Bogaard als een klein stadje en liep hier altijd met veel plezier rond. Het inspireerde mij om me ooit hier te gaan vestigen. De nieuwe plannen voor het stadscentrum omarm ik. De winkels hebben lang leeg gestaan. Er werd zelfs al gesproken van een spookstad. De nieuwe plannen boeien mij en ik ben ervan overtuigd dat het zeker met de nieuwe woningen hier weer gaat floreren.”

Wat is de mooiste of meest bijzondere ervaring in de modewinkel geweest?

“Elke dag gebeurt er wel iets moois. Dat is ook de reden dat ik ondernemer ben geworden. Wat het centrum ook goed doet is dat er regelmatig activiteiten worden georganiseerd die veel mensen trekken. Het zorgt voor extra publiek en dat zijn niet alleen Rijswijkers. Ook van buiten Rijswijk komen er dan genoeg mensen.”

Wat hoop je dat de transformatie van winkelcentrum naar stadscentrum gaat brengen?

“We worden een klein regionaal centrum met veel meer kansen dan voorheen. Het geeft ook kleinere ondernemers de kans om zich hier te vestigen. Ik hoop op een grote diversiteit voor wat betreft de winkels hier. Ik nodig echt iedereen uit om een keer langs te komen. Dit centrum is best aantrekkelijk en zeker na de verbouwing weet ik zeker dat het een grote aantrekkingskracht zal hebben. “