Interview met Patrick van Bukel van Het Lichtparadijs

Vertel eens iets over de winkel?

Patrick: ”Het Lichtparadijs is een familiebedrijf en bestaat al vanaf 1969. We zitten in de Bogaard vanaf het eerste uur. We hebben de eerste 22 jaar op de hoek van de oude passage gezeten aan de Steenvoordelaan. Toen de passage in maart 1993 volledig afbrandde, in totaal 16 winkels, hebben we twee jaar in de noodwinkels gezeten op het parkeerterrein bij de V&D. Na die 2 jaar zijn we weer verhuisd naar de toen nieuwe sterpassage, onze nieuwe locatie boven aan de roltrap. Daar hebben we uiteindelijk 27 jaar gezeten en we zijn nu begin van dit jaar verhuisd naar de onze nieuwe locatie aan, weer de Steenvoordelaan maar dan

Wat maakt het zo leuk om hier te werken?

“Het leuke van een lampenwinkel is om vaak voor de klant met de oplossing te komen voor de juiste sfeer met het juiste licht te kunnen bereiken. We hebben dan ook vaak veel blije klanten.”

Waarom is Bogaard stadscentrum jouw stadscentrum?

“Het is meer omdat we hier al zo lang zitten en dat je daardoor, door de jaren heen, een bekendheid krijgt samen met het winkelcentrum.”

Wat is de mooiste of meest bijzondere ervaring in de winkel geweest?

“We hebben zo’n diverse klantenkring, van grote projecten met lichtadviezen tot het kleinere werk. Maar alles is leuk. We zijn ook eens met de winkel in het televisieprogramma geweest van Mindf*ck. Was wel bijzonder.”

Wat hoop je dat de transformatie van winkelcentrum naar stadscentrum gaat brengen?

“Dat het als een totaal winkelcentrum weer wat te bieden heeft tot in de verre omtrek. We hopen op goede aantrekkingskracht in de regio.”