Interview met Madeleine Zuidgeest (mede-eigenaar) van Léon Zuidgeest Kappers

Vertel eens iets over de winkel?
Madeleine: ”De zaak bestaat ruim 50 jaar. Mijn broer Emiel en ik hebben het 7 jaar geleden van mijn vader Leon overgenomen. In de Bogaard bestaan we nu 24 jaar. We zijn met zes medewerkers die de klanten veel aandacht geven. Niet alleen het knippen is belangrijk, maar ook het advies over de natuurlijke producten, zoals Kerastase Fuente en Balmain, die we gebruiken en we geven de klanten ook een goed thuis-advies.”

Wat maakt het zo leuk om hier te werken?
“Wij zijn geboren kappers en kapsters. Zijn ermee opgegroeid. Wij voelen ons goed als de klanten met meer zelfvertrouwen en blijdschap de deur uit gaan. We werken momenteel met een team dat precies hetzelfde denkt als wij dat doen. Het geeft klanten meer zelfvertrouwen als zij mooi geknipt de zaak uit gaan.”

Waarom is Bogaard stadscentrum jouw stadscentrum?
“Wij zitten nu 24 jaar in de regio Rijswijk. We zaten eerst in De Terp en zijn vier jaar geleden naar de nieuwe locatie verhuisd. Het is inmiddels een vertrouwde plek voor ons en onze klanten. De Bogaard was vroeger het grootste winkelcentrum van Nederland. Dat zal het niet meer worden. Maar met de nieuwe plannen voor een kleinschaliger centrum weet ik zeker dat we straks weer trots kunnen zijn.”

Wat is de mooiste of meest bijzondere ervaring in de winkel geweest?
“Ik weet er geen specifiek moment uit te pikken, maar bij ons is elke dag een feestje. Als je de klant blijer het pand ziet verlaten dan toen zij er binnen is gelopen, dan geeft dat niet alleen de klant een goed gevoel maar ons ook.”

Wat hoop je dat de transformatie van winkelcentrum naar stadscentrum gaat brengen?
“De leegstand in de Bogaard motiveerde niemand. Maar met de uitvoering van de nieuwe plannen heb ik er alle vertrouwen in dat we een mooi stadscentrum krijgen.”