Interview met Sander en Mathijs Groen van Woonmode

Vertel eens iets over de winkel?

Sander: ”Mijn vader Cor Groen heeft Woonmode in 1985 opgericht als woonwinkel in vooral tapijt, vinyl en gordijnen. We zijn een echt familiebedrijf. Mijn broer Mathijs en ik hebben de winkel in 2007 van onze vader overgenomen en sinds die tijd zijn we als bedrijf flink gegroeid. Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot één van Nederlands toonaangevende woninginrichters met een schitterende collectie in o.a. vloeren, traprenovatie, gordijnen, raambekleding, zonwering en wandafwerking. Maar ook bieden wij een mooie collectie vloerkleden, boxsprings en sinds kort kasten-op-maat. Bij Woonmode bieden wij een totaalconcept onder één dak en kunnen mensen terecht voor de complete inrichting van hun woning.”

Wat maakt het zo leuk om hier te werken?

“Wij werken in totaal met 25 mensen samen. Van verkoopadviseurs in de winkel, op kantoor maar ook ons team vakmensen in de buitendienst, zoals onze vloerenleggers, monteurs en maatnemers.”

Waarom is Bogaard stadscentrum jouw stadscentrum?

“Woonmode is een echt Rijswijks bedrijf dat al vanaf het begin gevestigd is in de Bogaard. De komende jaren zal de Bogaard transformeren van een verouderd winkelcentrum naar een groen en duurzaam stadscentrum met meer functies, zoals recreëren en wonen. Wij blijven graag onderdeel van het centrum en kijken uit naar een mooie toekomst!”

Wat is de mooiste of meest bijzondere ervaring in de winkel geweest?

“De Bogaard heeft vanuit het verleden laten zien krachtig te kunnen herstellen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de twee grote branden die in het centrum zijn geweest. Nu staan we met elkaar voor een nieuwe uitdaging om het centrum te transformeren.”

Wat hoop je dat de transformatie van winkelcentrum naar stadscentrum gaat brengen?

“Onze winkel is gevestigd bij de ingang van de grote passage en aan de rand van het Bogaardplein dat sinds kort een mooi groen Bogaardpark is geworden. Daarbij worden wij blij van de twee nieuwe woontorens, de Generaal en de Minister. Wij geloven in het Masterplan van het nieuwe stasdscentrum en zijn ervan overtuigd dat met de nieuwe uitstraling alle Rijswijkers weer trots kunnen zijn op hún nieuwe stadscentrum!”