Waar een deur sluit, opent altijd weer een nieuwe luidt het gezegde. Zo zien we dat ook bij Bogaard stadscentrum in Rijswijk. We staan nu aan de vooravond om de plannen, waar vele mensen de afgelopen jaren met hart en ziel aan hebben gewerkt, te verwezenlijken. Ambitieuze plannen die van Bogaard weer een levendig, eigentijds en groen centrum maken dat past in deze tijd.

Roerig verleden
In de Bogaard kent een roerig verleden. In de jaren zestig werd het winkelcentrum ontwikkeld als een van de eerste overdekte winkelcentra in Nederland. Een spraakmakend winkelcentrum dat een begrip was tot ver buiten Rijswijk. Het centrum kende een aantal flinke tegenslagen, waaronder een drietal branden, maar wist telkens weer op te krabbelen. Ook nu staat Bogaard stadscentrum aan de vooravond om een hernieuwde start te maken.  De komen jaren zal het centrum stukje bij beetje worden verbeterd om uiteindelijk weer een  levendig, eigentijds en groen stadscentrum te worden voor haar bezoekers, gebruikers, bewoners en ondernemers.

Bogaard Tour; loop je mee?
We nemen daarom ook geen afscheid maar bouwen verder op de fundamenten die zijn gelegd. Om het verleden te koesteren en de transitie naar het heden zichtbaar te maken, is er een wandelroute door het stadscentrum uitgezet: de Bogaard Tour. Wandel mee langs diverse aansprekende momenten uit het verleden en het heden. Bekijk de veranderingen in de loop van de jaren en wordt meegenomen in de plannen die er de komende jaren worden doorgevoerd.

Door het centrum zijn 12 punten uitgezet en ook online is de route te bekijken: Bogaard Tour.

Tijd om nieuwe verhalen toe te voegen!
Heb jij ook een mooie herinnering aan Bogaard stadscentrum en wil je die delen? Ga naar Jouw Bogaard op deze website en vertel ons jouw verhaal.

Bogaard, jouw stadscentrum. 

Volg de ontwikkelingen
in de BouwApp

Apple Bouwapp - Bogaard stadscentrum
Google Bouwapp - Bogaard stadscentrum