Bogaard stadscentrum is in transitie. Waar het voorheen enkel functioneerde als winkelcentrum maakt het geleidelijk de overgang naar een modern stadscentrum.

Een plek waar winkelen, wonen, werken en verblijven hand in hand gaan. Het oorspronkelijk centrum heeft zijn functie verloren en dat heeft geleid tot teruglopende aantallen bezoekers en grote leegstand in de eens gezellige straten. We hoeven niemand uit te leggen dat In de Bogaard een stap voorwaarts moet maken.

De gemeente Rijswijk heeft de visie en het lef gehad om ingrijpende plannen te maken die nodig zijn om een verandering in gang te brengen. Als een van de eerste gemeenten in Nederland zetten zij ruim 30.000 m2 aan retail om naar hoognodige woonmeters en aanvullende functies. In samenspraak met de ondernemers en eigenaren spant zij zich in om van het gebied weer een levendige plek te maken die past bij deze tijd.

Waar urban living en dorpse overzichtelijkheid elkaar ontmoeten

Sterpassage - Bogaard stadscentrum

Een van de uitgangspunten voor de veranderplannen in Bogaard stadscentrum is dat het waar mogelijk wordt vergroend. Dat is niet alleen duurzaam maar ook goed voor de leefbaarheid. Warmte wordt geweerd en water wordt opgevangen. Er worden aangename plekken om te vertoeven gecreëerd zoals parkjes en pleinen en de woningen worden voorzien van begaanbare groene daken en binnentuinen. In totaal worden er circa 2.500 woningen aan het stadscentrum toegevoegd.

Er komt een grote diversiteit aan woningen. Moderne appartementen met alle comfort van deze tijd. Veel licht en ruime balkons. Met een legio voorzieningen direct naast de deur waar je elk moment van de dag terecht kunt en de menselijk maat van een dorp. Bogaard stadscentrum wordt weer als vanouds een plek waar je graag wil zijn en trots op bent er te wonen.

‘Jouw plek’

Volg de ontwikkelingen
in de BouwApp

Apple Bouwapp - Bogaard stadscentrum
Google Bouwapp - Bogaard stadscentrum