Masterplan Bogaard

Bogaard stadscentrum is in transitie. Waar het voorheen enkel functioneerde als winkelcentrum maakt het geleidelijk de overgang naar een modern stadscentrum.
De gemeente Rijswijk heeft de visie en het lef gehad om ingrijpende plannen te maken die nodig zijn om een verandering in gang te zetten. Als een van de eerste gemeenten in Nederland zetten wij circa 30.000 m2 aan retail om naar hoognodige woonmeters en aanvullende functies.

Het wordt een multifunctioneel centrum; waar het gebied gedomineerd werd door winkels, komt er variëteit aan woningen bij. Op die manier wordt er ook een gevarieerde populatie bewoners voor het gebied verwacht. Bovendien wordt er ook naar gestreefd om meer sociaal maatschappelijke voorzieningen hiernaartoe te trekken. Samen met de vergroening van het gebied en een verruiming van horeca plekken, gaat dit ervoor zorgen dat er elk moment van de dag een reden tot bezoek is. Met de voorzieningen van de grote stad en vertrouwdheid van ons eigen Rijswijk vind je hier het beste van twee werelden.