Brand

In de jaren ’70 en ’90 is het winkelcentrum In de Bogaard driemaal getroffen door branden. Op 23 december 1977 was de eerste brand, waarbij een deel van de  passage ten prooi viel aan de vlammen; tenminste zeven zaken liepen schade op. Oorzaak was kortsluiting, ontstaan in de meubelzaak van Hulshoff.

Op 20 maart 1993 brandde ten gevolge van brandstichting het gehele complex tussen de kantoortoren (Gebouw M) van de belastingdienst en de oude passage aan de Steenvoordelaan/Prins Johan Frisopromenade af. 16 winkels, waaronder die van Albert Heijn, Bruna en Waaijer (kaas), werden in de as gelegd en 40 winkels liepen zware schade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, wel vielen de roze flamingo’s van Indonesisch restaurant Tropic Paradise aan de Steenvoordelaan te betreuren. De totale schade bedroeg 25 miljoen gulden.

Op 6 augustus van datzelfde jaar werd de oude passage en het complex naast de oude passage, dat nog niet was verwoest, opnieuw door brandstichting getroffen. De brand ontstond tegen sluitingstijd en werd door een verkoopster ontdekt op de afdeling tuinmeubelen van de vestiging van Blokker. De schade bedroeg ditmaal 7 miljoen gulden.