Verbouwingen

Vóór de brand van 1993 lagen de plannen voor de verbouwing van het winkelcentrum opmerkelijk genoeg al klaar. De plannen behelsden een totale renovatie van het winkelcentrum, gericht op een modernere uitstraling en verbeterde brandveiligheid. Om de bereikbaarheid te verbeteren, moest het aantal parkeerplaatsen worden uitgebreid door de bestaande parkeerterreinen te vervangen door bovengrondse en ondergrondse parkeergarages met meerdere parkeerdekken. Nieuwe passages werden ontwikkeld: “In de Terp”, de “Prinsenpassage”, de “Sterpassage” en een kleine passage achter de Hema, Perry Sport en C&A. Begonnen werd het afgebrande complex opnieuw op te bouwen en de Sterpassage, deels op de plek van de oude passage, te maken.

In 1999 werd een tweede passage, in het complex “De Terp”, “In de Terp” genaamd, opgeleverd. Deze passage werd naast het warenhuis van V&D gesitueerd. Deze locatie was voordien in gebruik als parkeerplaats. Korte tijd later werd het nieuwe winkelcomplex aan de Prins Constantijn Promenade/Prinses Beatrixlaan geopend.

Na de opening van het complex “De Terp” werd het winkelcomplex tussen de Prins Constantijnpromenade/Prins Willem Alexanderpromenade/Steenvoordelaan grondig verbouwd. In dit complex werd een derde promenade geopend. Deze kreeg de naam “Prinsenpassage”. Vervolgens werd het parkeerterrein ten zuiden van dit nieuwe winkelcomplex omgevormd tot een meerlaagse ondergrondse parkeergarage. Het daardoor vrijgekomen plein (inmiddels Bogaardplein geheten), bood plaats voor diverse evenementen, zoals een wekelijkse markt, een kermis, plaats voor controle van motorvoertuigen door diverse overheidsinstanties en startplaats voor de avondvierdaagse. De kantoortoren aan dit plein, (Gebouw L, nu Hoogvoorde), werd na een grondige renovatie het nieuwe gemeentehuis van Rijswijk. In Hoogvoorde zat eerst het ministerie van CRM, dat daarvoor in Gebouw M (nu: De Generaal) zat,
Vervolgens werd als laatste onderdeel van de algehele renovatie het winkelcomplex waarin C&A en de HEMA zitten verbouwd. Voor de oude gevel werd een nieuwe gevel gebouwd. De winkelcomplexen achter C&A en de HEMA werden niet gerenoveerd en zijn grotendeels in hun oude staat gebleven. Wel werd een nieuwe passage achter deze winkels gebouwd, die aansluiting geeft op de Sterpassage. In dit deel (aan de Prins Johan Frisopromenade) stortte op 19 februari 2007 een deel van een gevel van het winkelcentrum in. Dit gebeurde nadat een vrachtwagen tegen een kabel reed die was verankerd in de gevel. Bij het incident vielen twee gewonden.

Het winkelcentrum is door het Kiwa in 2007 gecertificeerd met een 3e ster voor “Keurmerk Veilig Ondernemen”. Niet eerder kreeg een winkelcentrum dit keurmerk.