Verhalen uit Bogaard stadscentrum

“Ik ben geboren in Delft, maar vind het heel leuk dat ik samen met mama heel vaak naar Bogaard stadscentrum ga. Ik kom hier dan vooral om te shoppen voor kleren. En voor de Solow, want dat is de leukste winkel hier, vooral voor Halloween!”

Fiona: “Ik ben in Delft geboren en woon daar al mijn hele leven. Daan is in Rijswijk geboren en is 3 jaar geleden naar Delft verhuisd om met mij samen te gaan wonen.”

Daan: “Bogaard stadscentrum is voor mij heel veel nostalgie, wat ik altijd een beetje romantiseer. Ik heb zoveel mooie herinneringen hier; een ijsje eten met mijn ouder of een dagje shoppen afsluiten met wat lekkers. Vroeger kwam ik hier winkelen met mijn moeder die helaas is overleden, waardoor ik telkens wanneer ik hier weer ben terugkeer naar de tijd met haar. Wij gingen dan een saucijzenbroodje eten bij La Place of een ijsje halen bij de Hema.”

Fiona: “Ook ik kwam hier vaak winkelen met mijn moeder en zusje, waar ik hele warme herinneringen aan heb.”

Samen: “We hopen dat de levendigheid weer terugkomt en dat Bogaard weer in z’n oude glorie hersteld wordt als bruisend en sprankelend stadscentrum. Wij vinden het heel prettig dat het hier zo open, schoon en netjes is, met een mooie diversiteit aan mensen. Het is echt een winkelcentrum voor het hele gezin waarbij iedereen zijn of haar eigen winkel bezoekt.”

“Mijn hele leven woon ik al in Den Haag, aan de kant van Rijswijk. Vroeger kwam ik hier om te shoppen, tegenwoordig is het een plek om te werken. Mijn vader is leverancier van producten die J22 verkoopt, via hem ben ik hier als verkoper gaan werken. Het is fijn werk met leuke mensen om me heen. Ik hoop dat Bogaard stadscentrum zo doorgaat zoals ze nu bezig zijn, met veel aanbouw. Ook is het leuker gemaakt voor de jeugd. Vooral voor de jonge generatie is er veel leuks te doen, waarvoor iedereen naar het centrum komt, ze zien dat er weer wat gebeurt. Waar ze vroeger zelf als kind kwamen, komen ze nu met hun eigen kinderen en kleinkinderen. Ook wens ik voor de winkels die er nu zijn en de coronatijd hebben overleefd dat ze blijven. Ze hebben het al zwaar genoeg gehad. Ik sta eigenlijk altijd wel versteld van wat er hier allemaal te doen is, zoals de Casting Day en Kids Helden van vandaag. Je kijkt je ogen uit! Ook al ga ik nu vaker Den Haag in, ik vind het hier heerlijk.”

“Mijn naam is Alicia, ik ben 9 jaar oud en woon in Den Haag. Ik vind Bogaard stadscentrum een heel leuk winkelcentrum. Ik zou het super vinden als hier een grotere Intertoys en een hele grote patatzaak zou komen! En een hele grote glutenvrije winkel. De pinguins die op het Bomenplein staan knuffel ik altijd. De baby pinguin is mijn favoriet.”

“Mijn hele leven heb ik vlak bij het station van Rijswijk gewoond, zo’n 20 jaar. Nu woon ik in Den Haag. Het is fijn wat er in Bogaard stadscentrum qua winkels bij elkaar zit. Ik hoop dan ook dat het hier toegankelijk blijft, niet te veel focus op wonen, maar dat het ook aantrekkelijk blijft als winkelcentrum. De basiswinkels zoals Hema, MS, Kruidvat en RataPlan zijn belangrijk voor mij en ik denk voor veel bezoekers. De verandering van het Bogaardplein – ‘het tochtgat’, zoals wij dat toen noemden – is zoveel beter!

Mijn mooiste herinnering vertelt mijn moeder mij altijd: toen ik klein was gingen we naar Jamin en dan kocht ik voor 2 gulden een croissantje. De meiden die daar werkten vonden mij altijd zo leuk! En het beeld van de pinguïns waar ik vroeger altijd op klom. De kleine dan, de grote pinguïn was te groot om op te klimmen.”

“Ik woon op 10 minuten afstand van hier en al 18 jaar kom ik hier naartoe met mijn scootmobiel. Ik ga elke dag even kijken en vind het altijd leuk. Op mijn leeftijd moet je er elke dag even uit. Ik ben heel tevreden, en ook in Bogaard stadscentrum vind ik alles goed. Alleen mag er een leuke Indische toko hierheen komen, met goed eten!”

“Ik woon al 57 jaar in Westland, zo’n 5 kilometer van hier. Bogaard stadscentrum is echt het winkelcentrum voor mij, maar ik kom hier niet zo vaak meer. De sfeer is anders, veel winkels zijn weg, vroeger was het hier veel leuker. Ik wens dat er meer betaalbare winkels bijkomen, en dan vooral kledingwinkels. En de lunchplekjes moeten zeker blijven. Nog meer groen met fijne bankjes en meer sfeer is welkom.

Mijn mooiste herinnering is toen ik hier als klein kind even kwam lunchen met mijn ouders.”

“Ik woon hier al mijn hele leven. Wij vonden Bogaard stadscentrum altijd leuk, tot zo’n beetje alles wegging, vooral het vertrek van de V&D vonden we heel jammer. Wij wensen dat de bekende winkels blijven en dat er meer kledingzaken komen. En minder leegstand. Wij hebben hele fijne herinneringen aan vroeger toen er nog veel winkels waren.

“Ik woon al 21 jaar in Rijswijk. Bogaard stadscentrum betekent heel veel voor mij. Vroeger was er meer te doen dan nu, er zijn nu minder winkels. Daarom wens ik dat het hier weer aantrekkelijker wordt, met meer winkels. En de Albert Heijn moet natuurlijk blijven.

Mijn mooiste herinneringen aan Bogaard stadscentrum waren de momenten dat ik met mijn dochter op het plein speelde, wat heel regelmatig gebeurde.”

“Ik woon mijn hele leven in deze omgeving en ken Bogaard stadscentrum toen het nog heel druk was. Ze hadden parkeren gratis moeten houden, om zo meer mensen aan te trekken. Mijn mooiste herinnering was met Sinterklaas, wanneer mijn nichtje altijd meedeed met de pieten.”

Jouw Bogaard: vertel jouw verhaal!

Hoe lang woon je al in Bogaard?
“Ik woon sinds mei 2021 in Bogaard stadscentrum, vanwaar ik iedere ochtend naar het stadhuis loop. Dan zie je de vegers schoonmaken, de winkeliers de ramen wassen, het groen onderhoud wordt gedaan en dan voel ik dat de dag weer gaat beginnen en we weer een lekkere dag gaan draaien. Het ondernemerschap heeft wat moois, dat voel je wanneer je zo door het stadscentrum loopt.”

Wat betekent Bogaard voor jou?
“Bogaard is voor mij het winkelgebied en waar ik verblijf; de red velvet cake van Barista, de vriendelijke bediening bij de horeca, het ijsje van Bij Oma, de kleding van J22, de supermarkt. Bogaard was het eerste winkelcentrum van zijn soort en ik vind het leuk dat het ook nu weer voorop loopt in de herstructurering van het centrum. De retail- en vastgoedwereld is geïnteresseerd in hoe wij hier als stadsbestuur mee omgaan. Dit wordt mij verteld en ik zie aan de vele uitnodigingen dat Bogaard weer een voorbeeld is en dat we met iets interessants bezig zijn. Bogaard is een heel gedateerd, versteend gebied waarbij veel ruimte is om het mooier te maken. Ik vind het heel fijn dat deze ontwikkelingen nu gebeuren en word heel enthousiast van de veranderingen. De combinatie van mijn persoonlijke interesse en mijn werk maakt het geheel nog leuker.”

“We leggen een puzzel waarbij alle stukjes bij elkaar komen; winkelen, wonen, mobiliteit, klimaat, leefomgeving en meer. Deze puzzel is toekomstgericht gelegd, zodat het voor bewoners een fijne leefomgeving en voor ondernemers een goede werkomgeving wordt. Het zal een pittige tijd worden met alle verbouwingen. We moeten het in de tussentijd aantrekkelijk houden om naartoe te komen en het hier toch nog een fijne winkelervaring biedt.”

Wat wens je voor de toekomst voor Bogaard stadscentrum?
“Ik hoop dat de trots blijft. Er is een ontzettende verbondenheid met Bogaard. Het is goed om de vele verhalen met emoties en verbondenheid op te halen, ook de huidige vorm. Ik hoop dat de mensen zich kunnen blijven herkennen in het gebied. Het is één van de dingen waarmee een Rijswijker zich identificeert.”

Wat wil je dat er verandert?
“Ik wil dat de gedateerdheid verdwijnt. Bogaard moet bij de huidige tijd getrokken worden, bij de inrichting van het openbaar gebied, het verbeteren van de leefomgeving. De bezoekersaantallen moeten omhoog en de leegstand moet weg. Bogaard wordt mooier en levendiger, met meer reuring en voorzieningen.”

Wat is jouw meest bijzondere herinnering aan Bogaard?
“Ik was het meest verheugd bij het moment in 2019 dat de gemeenteraad besloot om Bogaard te veranderen. Dat de toekomst van het gebied serieus verbeterd wordt. De betrokkenheid en emotie van zoveel mensen, waarbij nu de sloophamer wordt gezet in een deel van Bogaard. Ik heb me vooral ook achteraf gerealiseerd dat dit een groots moment was.”

“Oh ja! En het planten van de eerste boom op het Bogaardplein in 2021 was een bijzonder moment. Dit staat symbool voor de verbetering van de leefomgeving en de vergroening van Bogaard stadscentrum.”

“Ik woon nu 17 jaar in Rijswijk, mijn hele leven dus. Ik vind het leuk om te shoppen, nieuwe mensen te ontmoeten en tijd door te brengen met mijn familie in Bogaard stadscentrum. In de toekomst hoop ik dat dit een leuke plek blijft voor bezoekers, en vertrouwd voor mensen die hier al jarenlang komen. De focus mag liggen op meer activiteiten zoals bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd, om mensen van verschillende leeftijden en afkomst bij elkaar te brengen. Mijn mooiste herinnering is toen ik 12 jaar was en met mijn familie bij ‘bij Oma’ ging eten.”

“Ik woon nu 10 jaar in Rijswijk, daarvoor woonde ik in Den Haag. Ik vind het fijn hier, met al dat groen is het zo gezellig. Enige tijd geleden kwam ik de wethouder tegen, ik zei tegen hem “U heeft het fantastisch gedaan!”. Of ik nog wensen heb voor Bogaard stadscentrum? Wat heb ik nou nog te wensen? Ik vind het hier al mooi en gezellig, dus wat moet er nog veranderen?”

Jouw Bogaard: vertel jouw verhaal!

“Ik werk al vier jaar bij VodafoneZiggo in Bogaard stadscentrum, waar ik altijd met plezier kom. Bogaard heeft waardering en de sfeer die hier hangt is best apart, heel familiair, dat heb je nergens anders. Wij kennen onze klanten, die regelmatig terugkeren of gewoon even langslopen. Vanmorgen kwam er weer iemand een gebakje brengen, zo gaan wij hier met elkaar om. De mensen zijn echt het meest bijzondere aan Bogaard.”

“Ik wens dat er meer winkels bijkomen en het parkeren gratis wordt. Dit zal ook meer mensen trekken. De veranderingen die nu bezig zijn – met het bouwen van meer woningen – zullen Bogaard ten goede komen, dat geloof ik zeker.”

Jouw Bogaard: vertel jouw verhaal!

“Ik kom al van kleins af aan naar Bogaard stadscentrum, voorheen In de Bogaard. Vroeger met mijn moeder en nu al jaren met mijn man. Wij zijn 46 jaar getrouwd en wonen in Hoek van Holland, wat niet veel te bieden heeft qua winkels. Wij komen hier dus regelmatig om te shoppen, een kopje koffie te doen en/of te lunchen. Lekker een paar uurtjes samen erop uit. Voor ons is er hier veel en ik vind het best heel gezellig.“

“Mijn mooiste herinneringen aan Bogaard zijn die met mijn moeder, die ik koester. Voornamelijk de keren dat we patat en kipnuggets gingen halen bij McDonald’s.“

“Mijn wens voor Bogaard is dat het blijft bestaan. Vooral de C&A, Boekenvoordeel en kledingzaken zijn mijn favoriet.“

Verhalen bezoekers Bogaard stadscentrum aug 2022

“Ik woon al vanaf mijn geboorte in Den Haag. Mijn nichtje kwam uit Westland en de stad was net te ver voor de Westlanders, dus dan kwamen we hier – in het midden – winkelen. Nu kom ik hier met mijn man voor een broodje en om een beetje te neuzen bij de Action en MediaMarkt. Ik hoop wel dat het parkeren eens gratis wordt, al is het maar de eerste 2 uur. En er mogen meer middensegment kledingwinkels komen. Eigenlijk moeten alle winkels waar je fysiek kan winkelen blijven, en dan vooral de schoenenwinkels.”
“Mijn nichtje was het enige meisje tussen vele broers, dus wij spraken veel af. Dan gingen we met haar vader en moeder naar In de Bogaard en kregen we altijd wel iets. Mooie herinneringen heb ik daaraan.”

Verhalen bezoekers Bogaard stadscentrum aug 2022

Reynold: “Tot 10 jaar geleden werkte ik bij de Belastingdienst en was ik hier dus dagelijks, want het kantoor was onderdeel van In de Bogaard. Toen het gebouw dicht ging en ik met pensioen ging ben ik naar Den Haag verhuisd. Wij verblijven 4 maanden – de zomermaanden – in Nederland, en de andere maanden wonen we in Suriname. De tuinvereniging is hier vlakbij en als we hier heengaan – zo’n drie keer per week – dan komen we ook graag in Bogaard stadscentrum. Het is heel makkelijk te bereiken met de tram en de bus. Ik ging iedere dag in mijn pauze even een praatje maken met ondernemers, het was onderdeel van mijn dagelijkse ronde. Even buurten bij mijn vriendin van de Hema en bij de AH en de visboer. Ik vind die contacten hier nog steeds fijn en ik heb er goede kennissen en vrienden aan overgehouden.”

Jane: “Dat Reynold iedere dag een ronde deed was ook juist het punt; hij kwam dan ook altijd met tasjes terug, haha! Het was ook wel weer handig, hij kocht altijd de kleding voor de kinderen en wachtte dan vaak op de uitverkoop om de leukste dingen te kunnen kopen.”

Reynold & Jane: “Wij wensen dat de meer gespecialiseerde winkels zoals de slager en bakker zeker blijven. En de MediaMarkt waar ik veel kwam toen ze nog CD’s verkochten, haha!”

Verhalen bezoekers Bogaard stadscentrum aug 2022

Ik woon hier al 50 jaar, ik heb Bogaard stadscentrum zien bouwen. Ik kom hier driemaal per dag, voor mijn cappuccinootje. En ik vind het erg fijn om bekenden tegen te komen. De fontein op het Bogaardplein is een stuk beter! En laten we zorgen dat de aanloop blijft, wat voornamelijk door de Albert Heijn en Hoogvliet komt. Weet je nog dat ze bij restaurant Tropic Paradise flamingo’s in de zaak hadden, echte levende in een terrarium? Dat mag nu natuurlijk niet meer. Ik denk daar graag nog aan terug.”

Verhalen bezoekers Bogaard stadscentrum aug 2022

“Tot mijn dertigste woonde ik in de Muziekbuurt in Rijswijk en nu woon ik sinds 7 jaar in Den Haag. Vroeger betekende In de Bogaard gezelligheid, het was hier altijd sfeervol. De laatste tijd is het minder geworden door leegstand, maar ik ben benieuwd of de sfeer terugkomt nu er ontwikkeld wordt. Het zou mooi zijn als het weer zoals vroeger wordt. Ik wens dan ook meer sfeer, drukte en gezelligheid voor Bogaard stadscentrum. Een Primark zou bijvoorbeeld een hele mooie toevoeging zijn.
Ik kwam hier vroeger al regelmatig. Wanneer we naar In de Bogaard gingen dan gingen we ook altijd naar de pinguïns, de beelden die niet lang geleden verplaatst zijn naar het Bomenplein. Ik mocht dan op ze klimmen, net zoals mijn moeder als kind deed en mijn dochter nu ook weer doet!”

Verhalen bezoekers Bogaard stadscentrum aug 2022

“Wij wonen al 7 jaar in Rijswijk, daarvoor woonden we in het centrum van Den haag. We wilden hier naartoe verhuizen voor veiligheid, rust en groen, en dat hebben we gevonden. Ik ben hier heel gelukkig, maar als ik iets wens voor de toekomst van Bogaard dan is dat meer speelplekken voor kinderen, meer plek voor ontspanning voor volwassenen en meer restaurants. En een bioscoop zou fantastisch zijn! En wat er zeker moet blijven is Bij Oma en de Albert Heijn. De mooiste tijd in Bogaard stadscentrum was bij de V&D en H&M, gewoon omdat ik van shoppen hou en ze daar echt alles hadden.”

Verhalen bezoekers Bogaard stadscentrum aug 2022

“Ik ben eigenaar van slagerij Scholtes, één van mijn drie ‘kindjes’. Mijn broertje wilde graag een slagerij openen, mij interesseerde het niet zo heel veel, maar ik vond het leuk om dit met mijn broertje op te zetten. En dan heb je ineens drie slagerijen! Als het pauze was bij de gemeente en omliggende bedrijven dan stroomde de zaak helemaal vol. Nu is dat minder, maar ik hoop dat die tijd weer terugkomt. Ook wens ik dan meer eenheid, van de huurder en van de verhuurders. En een goede groentewinkel, delicatessenwinkel en kaaswinkel. Oh, en gratis parkeren natuurlijk! Bogaard stadscentrum was een kwalitatief goed winkelcentrum en ik hoop dat dat weer terugkomt.”

Verhalen bezoekers Bogaard stadscentrum aug 2022

“Ik woon nu 1 jaar in Rijswijk, daarvoor woonde ik in Zoetermeer. Vandaag ben ik hier met mijn dochter en kleindochter, even een patatje halen bij Bram en wat winkelen. Bogaard stadscentrum is leuk, rustig, schoon en de mensen zijn gezellig en vrolijk. Ik hoop dat er meer huizen komen en dat de rust en gezelligheid blijft. Ik ben in Den Haag geboren en toen liepen we vanaf Vrederust hier naartoe. Later kwam ik hier graag met mijn kinderen en nu kom ik hier met mijn kleinkinderen.”

Verhalen bezoekers Bogaard stadscentrum aug 2022

“Ik woon nu 10 jaar in het bejaardencentrum hier in de buurt. Iedere dag mag ik even ‘uit mijn hok’, even boodschappen doen. Ik ben van voor de oorlog, toen hadden we niets en toch alles. Nu hebben we alles en toch niets. De techniek heeft een hoop veranderd. Bogaard stadscentrum is mijn gebeuren, onder de mensen zijn. Ik leer mensen kennen en heb contact met andere mensen in een scootmobiel. Je komt hier elke dag wel een bekende tegen. Ik vind de verandering in Bogaard stadscentrum eigenlijk wel goed. Ook vanwege de digitale ontwikkelingen en er zijn gewoon woningen nodig. Het is lekker toegankelijk en easy hier.”

Verhalen bezoekers Bogaard stadscentrum aug 2022

“Ik werk sinds 1 maand bij de MediaMarkt. Ik heb veel kennis van techniek, ben spraakzaam en kom graag in contact met klanten. Misschien is dat ook wel de reden dat ik binnen een dag aangenomen werd! Ik kom op de fiets naar mijn werk, 20 minuten vanuit Delft. Eerder kwam ik hier met mijn familie om schoenen te kopen of bij de MediaMarkt te kijken. Alles zit hier bij elkaar, wat heel handig is. MediaMarkt is wel echt een aandachtstrekker voor Bogaard stadscentrum, die moet zeker blijven. En ook de plekken waar ik graag mijn lunch haal, zoals Kippie, Bram of Bij Oma. Verder mis ik hier niks. Het leukste vind ik om hier tijd met mijn familie door te brengen en mijn broertje blij te zien met zijn nieuwe aankoop!”

Verhalen bezoekers Bogaard stadscentrum aug 2022

“Ik woon hier al 22 jaar vlakbij, dit is het enige winkelcentrum waar ik kom. Het heeft alles en parkeren is 1 uur gratis als je bij Hoogvliet gaat winkelen. Er is nu zoveel leegstand, het is een verrassing wat er gaat komen. Komen er naast woningen ook winkels terug? Ik zou wel 55+ woningen wensen, waar ik dan over een jaar of 10 kan komen te wonen. Ik hoop dat de AH en Hoogvliet blijven voor de boodschappen. En wij gaan altijd even snuffelen bij de Action en MediaMarkt, want die hebben echt alles.”

Verhalen bezoekers Bogaard stadscentrum aug 2022

Astrid: “Wij wonen in Westland en ik kom hier al van kinds af aan met mijn moeder, het is lekker dichtbij. Ik vind het hier nog steeds fijn, het is minder druk en benauwd dan andere winkelcentra. Vandaag komen we hier voor schoolspullen en kleding voor de meiden. Je hebt hier alle basics. Ik wens wel meer kledingwinkels en diversiteit voor de toekomst van Bogaard stadscentrum. En dat alle leegstand weer gevuld wordt, met bijvoorbeeld kleine accessoire-winkels en horeca.”

Vera & Sofie (dochters): “De heuvel met de koeien onderweg hier naartoe vind ik zo leuk. En de Solow, McDonalds en natuurlijk de Jamin moeten blijven!”

Astrid: “Mijn mooiste herinneringen in Bogaard stadscentrum waren de muziekevenementen op het plein en de vele lunches met mijn moeder bij de V&D.”

Vera: “Ik kwam hier vroeger en wist nooit of het nu echt was; het was zo leuk om hier te komen!”

Verhalen bezoekers Bogaard stadscentrum aug 2022

“Ik woonde vanaf mijn geboorte tot mijn 20e in Rijswijk en kwam super veel in In de Bogaard in die tijd. Dit is een nostalgische plek voor mij. Vooral de kermis op het Bogaardplein is mij altijd bijgebleven; een groot spektakel waar iedereen naartoe kwam en veel te doen en te beleven was.
Mijn tweelingzus was de eerste van ons die een baantje had. Ze werkte bij La Place (V&D), waar ik dan vaak langsging om duimen op te steken, om aan te moedigen dat ze het goed deed. In haar pauze aten we dan een broodje samen.
Ik ben blij dat er veel gedaan wordt om Bogaard stadscentrum nieuw leven in te blazen. Ik vind dat Rijswijk een leuke plek verdient waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, leuke dingen kunnen doen, kunnen winkelen of een koffietje kunnen drinken.
Ik kom hier nu vooral terug voor de kapper, maar ik kijk ernaar uit om weer activiteiten bij te wonen, een lekker hapje te eten en weer mensen te ontmoeten in Bogaard stadscentrum.
Ik vind het leuk om het gezicht van Bogaard stadscentrum te worden omdat ik graag meewerk aan het vernieuwen van het gebied. Om het zo een nog leukere plek te maken voor bezoekers om elkaar te ontmoeten en leuke dingen te kunnen doen. Dus als ik zo mijn steentje kan bijdragen dan doe ik dat graag!”

Verhalen bezoekers Bogaard stadscentrum aug 2022

“In de speelgoedwinkel van Bogaard stadscentrum vind ik Peppa Pig het leukste. En ik ga graag koffiedrinken met mama, dan mag ik chocolademelk met slagroom. En nu wil ik kibbeling eten met opa!”

Verhalen bezoekers Bogaard stadscentrum aug 2022

“Sinds ik me kan herinneren ben ik al bezoeker van Bogaard stadscentrum, voorheen In de Bogaard. Mijn mooiste herinnering aan Bogaard stadscentrum is dat ik hier met Kerst of Sinterklaas als kind zijnde met mijn ouders kwam. Ik koester deze herinneringen.
Ik woon nu zo’n 7 jaar in de buurt van het stadscentrum. Het was altijd al een heel fijn stadscentrum, met makkelijk parkeren en we konden met elke vraag terecht bij alle A-merk winkels. Dit is in de loop der jaren wel veranderd, maar ik ben blij te zien dat er goede ontwikkelingen gaande zijn, zoals het bouwen van nieuwe woningen en het laten terugkomen van grotere winkels.
Ik kijk ernaar uit dat Bogaard stadscentrum weer uitnodigend is voor iedereen: met meer groen, meer voorzieningen voor kinderen en leuke activiteiten voor buurtbewoners. Dat we in Bogaard stadscentrum iets fijns hebben om naar uit te kijken en niet hoeven uit te wijken naar andere plekken.
Ik wil het gezicht van Bogaard stadscentrum worden omdat ik een vaste bezoeker ben. Hoe leuk is het om jezelf terug te zien op een billboard! En ook voor mijn kinderen en familie lijkt het me erg leuk dat zij hier rondlopen en wijzen naar weer een mooie uiting: ‘Kijk, dat is papa!’”

Bogaard stadscentrum:
een fijne plek om te wonen
en te verblijven, waar je elk
moment van de dag terecht kunt.