Interview met Peter Jue (bedrijfsleider)  van Fresh Bloemen en Planten

Vertel eens iets over de winkel?
Peter: ”Het is een liefdevol bedrijf waar we bloemen en planten verkopen voor elke portemonnee. Voor mij geldt net als voor de mensen die hier werken. We zijn nooit chagrijnig en nemen alle tijd voor de klanten. We doen ook veel dankbaar werk: bruid- en rouwwerk. We willen in zo’n periode voor iedereen klaar zijn.”

Wat maakt het zo leuk om hier te werken?
“Een vrolijk gezellig topteam. Er lopen doordeweeks drie vaste krachten rond en voor de weekends kunnen we parttimers en zaterdagkrachten inzetten. We zijn geen familiebedrijf, maar het voelt wel zo. Voor de vorige eigenaar heb ik gewerkt. Zo’n acht jaar geleden hebben we de zaak overgenomen. Momenteel is de zaak mijn kind geworden.”

Waarom is Bogaard stadscentrum jouw stadscentrum?
“De Bogaard is een heel fijn winkelcentrum. Het is momenteel niet de makkelijkste tijd, maar samen komen we deze tijd wel door. Veel klanten weten ons te vinden en bij de ondernemers is het ook ons kent ons. Zo zitten we met J22 de mode- en sieradenzaak even lang hier in De Bogaard. Daar is een mooie vriendschap door ontstaan.”

Wat is de mooiste of meest bijzondere ervaring in de winkel geweest?
“Het mooiste moment was de dag dat ik zestig werd, nog niet zo lang geleden. Veel ondernemers hebben een poster met mijn gezicht erop opgehangen. Dat was wat voor iemand die nooit in de spotlight wil staan. De meeste mensen kennen mij wel. De zaak is mijn tweede thuis. De klant komt op de eerste plaats, maar mijn collega’s volgen kort daarachter op de tweede plaats. We hebben een mooie groep samen.”

Wat hoop je dat de transformatie van winkelcentrum naar stadscentrum gaat brengen?
“Ik hoop dat we door de nieuwe plannen meer klandizie krijgen. De werkzaamheden zijn over ongeveer vijf jaar gereed. Weet niet of ikzelf hier dan nog wel zit. De keuze om het centrum te wijzigen is een verstandige. De leegstand is geen gezicht. Dan kun je er beter voor kiezen om het winkelcentrum compacter te maken en de open plekken voor woningen klaar te maken. Ik ben al heel blij als wij 1 a 2 procent van de mensen uit de appartementen blij kunnen maken met een bos bloemen of een mooie plant.”