Interview met Kees Koning van Vishandel Koning

Vertel eens iets over de winkel?

Kees: ”Mijn vader Hein en moeder Tiny zijn in 1984 aan de Steenvoordelaan de zaak begonnen. Ze hebben daar 15 jaar in gezeten. Door een verbouwingproject zijn we in 2000 aan het Bogaardplein gekomen. We zijn gespecialiseerd in gebakken vis, luxe vis, kant- en klare vismaaltijden en natuurlijk de lekkerste haringen. We willen elke dag weer de beste kwaliteit aan onze klanten aan te bieden.”

Wat maakt het zo leuk om hier te werken?

“We werken nu met zo’n 14 mensen in de zaak, waaronder mijn meewerkende zus Sylvia en vrouw Sandra. Zij komen allen uit Rijswijk, Wateringen, Den Haag en Volendam. We zouden graag wat meer mensen uit Rijswijk hier willen laten werken. Onlangs hebben we nog twee nieuwe dames in dienst genomen. Zij hebben het prima naar hun zin in onze groep en met de klanten.”

Waarom is Bogaard stadscentrum jouw stadscentrum?

“Wij zitten natuurlijk al heel lang in de Bogaard en hebben daar altijd een goed gevoel bij gehad. Een centrum waar we al lang trots op zijn en straks met de verbouwingen nog veel trotser. Als klein kind heb ik hier vaak rondgelopen en soms meegeholpen op een leeftijd dat het eigenlijk nog niet mocht.”

Wat hoop je dat de transformatie van winkelcentrum naar stadscentrum gaat brengen?

“De nieuwe plannen zien er goed uit. De winkeliers krijgen weer perspectief hierdoor. Ikzelf zal gewoon aan het Bogaardplein blijven zitten en hoop op veel nieuwe klanten. Het Bogaardplein is ook mooi opgeknapt, dus daar een gebakken visje of lekkere haring is eten is gewoon leuk. De Bogaard gaat als een rode draad door mijn leven. Ik hoop hier nog lang te zitten en wellicht willen mijn kinderen ooit zich hier ook vestigen.”

Wat is de mooiste of meest bijzondere ervaring in de winkel geweest?

“Mooie zaken zijn als er bruidsparen hier in de zaak foto’s willen maken of als rouwcentrum Eikelenburgh belt om te vragen of we op verzoek van nabestaanden haringen kunnen brengen omdat de overledene altijd zijn harinkie bij ons haalde. Mooi is ook het feit dat mijn vader destijds met de fanfare hier in de Bogaard is begonnen. De zus van mijn vader is getrouwd met iemand die uit Rijswijk kwam. Zij zouden het leuk vinden wanneer er ook een viswinkel in Rijswijk zou komen. De toenmalige eigenaar van de McDonalds sprak toen met mijn vader en beloofde als hij hier zich zou vestigen hij voor een fanfarekorps zou zorgen. Aldus geschiedde”.