Interview met Mees van der Kraats van Harveys Inn

Vertel eens iets over de winkel?

Mees: ”Het is een bruin café waar we onlangs terug gegaan zijn naar het ‘oude normaal’. Mijn schoonzoon is er uitgestapt en we gaan weer datgene doen wat we vroeger ook hebben gedaan. Normale prijzen en geen poespas voor wat betreft de kaart. Een broodje kaas, een uitsmijter tegen schappelijke prijzen. We hebben het in het café en op ons terras ook wat gezelliger gemaakt met fleurige parasols.”

Wat maakt het zo leuk om hier te werken?

“We werken nu hier met vier man personeel en mijn persoontje. Iedereen doet alles. In de bediening, en in de keuken maken we ook zelf de broodjes en dergelijke. Het is een leuk team dat goed met elkaar samenwerkt.”

Waarom is Bogaard stadscentrum jouw stadscentrum?

“We zitten al lang in de Bogaard. Eerder hebben we café’s gehad in Den Haag en op Scheveningen, maar we hebben het hier naar ons zin. We hebben het nu met frisse zin overgenomen en hebben met de gemeente goede afspraken gemaakt over terrasvergunningen. Mooi dat de gemeente en de Bogaard zo goed meewerken.”

Wat is de mooiste of meest bijzondere ervaring in de winkel geweest?

“Iedere dag is weer anders. We horen van veel klanten steeds weer mooie verhalen, ondanks dat het iedere keer weer de verhalen zijn die je in een bruin café kan verwachten. We zijn een echte caféfamilie. Mijn zoon is eigenaar van de Lorrensnor, een bruincafé aan de Lindelaan.”

Wat hoop je dat de transformatie van winkelcentrum naar stadscentrum gaat brengen?

“Wellicht gaat het meer klanten opleveren. We moeten even door de zure appel heen bijten omdat alles aan de overkant wordt afgebroken, maar ik hoop over 4 tot 5 jaar in een mooi stadscentrum te zitten.”