Interview met Dennis Jasper (eigenaar) van J22 Men’s Fashion Jewels & watches

Vertel eens iets over de winkel.
Dennis: ”J22 Men’s Fashion Jewels & watches is begonnen als een winkel waar dames- en herenkleding verkocht werd. Op een gegeven moment waren we op zoek naar extra omzet en zijn toen begonnen om ook sieraden en horloges te gaan verkopen. Voor dames en heren zijn er veelal dezelfde merken. Een paar jaar later zijn we wel gestopt met het verkopen van dameskleding om zo meer ruimte te creëren voor de sieraden. Het verkopen van kleding en sieraden is een concept dat we zelf bedacht hebben. Zes jaar geleden is in de Prinsenpassage onze buurman eruit gegaan en we hebben toen deze ruimte erbij getrokken. We hebben nu een oppervlakte van 400 vierkante meter waarvan 250m2 voor kleding en 150m2 voor sieraden”

Wat maakt het zo leuk om hier te werken?
“We hebben een leuk team. Er heerst een familiegevoel. Dat kan ook niet anders, want mijn zus werkt hier ook, net als mijn zoon, die inspringt wanneer het nodig is. Mijn vrouw is ook onderdeel van het bedrijf, maar die werkt meer achter de schermen. Er zijn medewerkers die hier al ruim twintig bij ons werken.”

Waarom is Bogaard stadscentrum jouw stadscentrum?
“Wij zijn hier nu 25 jaar gevestigd. We waren de eerste huurders van de Prinsenpassage. Dat is nu zo’n 22 jaar geleden geweest. Wij hebben het naar ons zin in de Bogaard en in de Prinsenpassage.”

Wat is de mooiste of meest bijzondere ervaring in de winkel geweest?
“Tijdens de coronaperiode waren we lange tijd gesloten. Op een gegeven moment werd het private shopping toegestaan. We kregen bezoek van een dame die toen al een aantal weken jarig was geweest maar lang heeft gewacht om bij ons te shoppen ondanks dat de armband die ze als cadeau kreeg van haar man ook online te bestellen was. En zo hebben we nog meer klanten die ons heel trouw zijn. En daar doen we het allemaal voor.”

Wat hoop je dat de transformatie van winkelcentrum naar stadscentrum gaat brengen?
“Ik denk dat met de nieuwe plannen er een mooi toekomstbestendig stadscentrum komt. De klanten die nu nog wegblijven vanwege de sloopwerkzaamheden gaan dan terugkeren. Het zijn goede plannen. Ik heb destijds een VR(virtual reality) presentatie gezien over de plannen en daar was ik heel erg positief door verrast.”