Interview met Edwin Bloom van Juwelier Goudland

Vertel eens iets over de winkel?

Edwin: “Ik ben een zelfstandige ondernemer die gespecialiseerd is in gouden sieraden en trouwringen. We zitten in de Bogaard vanaf 1999, eerst in de Passage bij de V&D, nu in de Prinsenpassage. We zijn geen keten waardoor we veel direct persoonlijk contact hebben met de klanten die we inmiddels goed kennen.”

Wat maakt het zo leuk om hier te werken?

“We werken met een klein team. Karin en Elize zijn de andere medewerkers. Zij werken hier al langere tijd waardoor we goed op elkaar zijn ingewerkt. Elize en ik zijn ook zelf goudsmid en hebben onze opleiding bij de Vakschool in Schoonhoven gevolgd. We hebben in de zaak ook een eigen goudsmid atelier.”

Waarom is Bogaard stadscentrum jouw stadscentrum?

“We zijn nu 23 jaar gevestigd in de Bogaard. Er is in de afgelopen tijd veel gebeurd. We kwamen destijds in een regionaal winkelcentrum met een sterkte aantrekkingskracht. Nu is het een kleinschaliger stadscentrum geworden. We zitten hier nog met veel plezier omdat we in die jaren ook een mooie klantenkring hebben opgebouwd.”

Wat hoop je dat de transformatie van winkelcentrum naar stadscentrum gaat brengen?

“De gemeente heeft er goed aan gedaan om het winkelcentrum om te gaan vormen tot een stadscentrum. Ik hoop dat als onderdeel daarvan er weer een gezellig en compact winkelcentrum komt. Dat er ook weer veel klanten zullen terugkomen en met de nieuwe bewoners ook nieuwe klanten. Het zou leuk zijn als de bezoekers lekker kunnen rondlopen hier en in elke etalage iets moois kunnen zien zonder enige leegstand.”

Wat is de mooiste of meest bijzondere ervaring in de winkel geweest?

“De mooiste momenten zijn altijd wanneer je een mooi product kan afleveren, een trouw- of rouwsieraad. Soms ook een emotioneel moment. Ik weet dan dat ik mijn taak goed heb volbracht. Dat zijn momenten in de winkel die ons heel erg dierbaar zijn.”